Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan coğrafi bütünlüğe sahip bağımsız ve egemen Filistin Devleti tesis edilmesi için sabırla mücadele edeceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ortak basın toplantısına katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konsey toplantısı öncesinde Şahbaz Şerif’le yaptığımız görüşmede, ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri etraflıca değerlendirdik.” dedi.
Erdoğan, “(Şahbaz Şerif) Sayın Başbakan’la ticaret hacmimizi 5 milyar dolar hedefine ulaştırmak üzere çalışmalarımızı artırmada hemfikiriz.” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Türkiye-Pakistan İş Forumu ile) Ekonomik iş birliğinin lokomotifi olan yatırımcılarımızı, Pakistan’da daha fazla faaliyette bulunmaya teşvik ediyoruz.” ifadesini kullandı.
Erdoğan, “PKK, YPG, DEAŞ ve FETÖ dahil terörün her türüyle mücadelemizde Pakistan’ın güçlü desteğini hissediyoruz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörün her türlüsüyle mücadelesinde Pakistan’a olan desteğimizi tekrar vurguluyoruz.” diye konuştu.
Erdoğan, “Pakistan’ın Kıbrıs Türkünün haklı davasına olan desteği bizim için son derece anlamlıdır.” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Yedinci Toplantısı) Münasebetlerimizi güçlendirme noktasında mutabık kaldık. Bu çerçevede 24 belge imzalandı.” dedi.
Erdoğan, “1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan coğrafi bütünlüğe sahip bağımsız ve egemen Filistin Devleti tesis edilmesi için sabırla mücadele edeceğiz.” ifadesini kullandı.
GÜNDEM
17 Mart 2025GÜNDEM
17 Mart 2025GÜNDEM
17 Mart 2025GÜNDEM
17 Mart 2025GÜNDEM
17 Mart 2025GÜNDEM
17 Mart 2025GÜNDEM
17 Mart 2025