DOLAR 32,2946
EURO 34,7294
ALTIN 2.435,29
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Kapıkule’de görevli veteriner hekimler halk sağlığı için nöbette

Kapıkule Veteriner Sınır Kontrol Noktası’nda görevli veteriner hekimler, yurda giriş yapan tırlardaki gıda, hayvansal ürünler ile canlı hayvanların kontrolünü titizlikle gerçekleştiriyor.

Kapıkule’de görevli veteriner hekimler halk sağlığı için nöbette
30.04.2022
A+
A-

Kapıkule Veteriner Sınır Kontrol Noktası’nda görevli veteriner hekimler, yurda giriş yapan tırlardaki gıda, hayvansal ürünler ile canlı hayvanların kontrolünü titizlikle gerçekleştiriyor.

Edirne

Halk sağlığı ve hayvan sağlığını korumak amacıyla tırlarda belge ve ürün kontrollerini gerçekleştiren ekipler, çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğüne bağlı Kapıkule Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürü, Veteriner Hekim Özgüç Özcan Taner, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurda giriş yapan tırlarda kontroller gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu kontrollerin titizlikle yapıldığını belirten Taner şöyle devam etti:

“Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen, içerisinde canlı hayvan, hayvansal ürün, gıda ve yem maddeleri bulunan tırların kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Halk sağlığı ve hayvan sağlığını için kontrollerimiz 24 saat esasına göre gerçekleştiriliyor. Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Edirne Valiliği Mülki İdare Amirliği iş birliğinde çalışmalarımızı yapıyoruz.”

Taner, tırlarda belge ve fiziksel kontroller yaptıklarını dile getirdi.

Laboratuvar analizleri uygun olmayan sevkiyatların ülkeye girişine izin verilmediğini anlatan Taner, “Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan 35 veteriner hekim arkadaşım var. Dünya Veteriner Hekimler Günü ile ilgili başta meslektaşımız, İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anarak tüm veteriner hekim meslektaşı arkadaşlarımızın gününü sevgi ve saygıyla kutluyoruz.” diye konuştu. 

Ürünlerin analizi yapılıyor

Müdürlükte görevli veteriner hekimler Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan tırları Veteriner Sınır Kontrol Noktası sahasında kontrol ediyor.

Veteriner hekim Zehra Büşra Atalay Çakmak, hayvansal ürünlerin ülkeye girişinde önce belge, daha sonra fiziki kontrollerini yaptıklarını anlattı.

Öncelikle halk sağlığını gözettiklerini dile getiren Çakmak, “Kedi-köpek maması taşıyan tır geldi sahamıza, kontrollerini yaptık. Hangi ülkeden geldiği, orijinleri, yasaklı olup olmadığı, ülkemize giriş şartlarına uygunluğu, analiz edilip edilmediğini Bakanlığımızın belirlediği kurallara göre kontrol ettik.” diye konuştu. 

Veteriner hekim Şeref Şanlı ise Veteriner Sınır Noktası Müdürlüğünün yeni binasında hizmet verdiklerini, ülkeye giriş yapan tırlardaki hayvansal ve gıda ürünlerini denetlediklerini belirtti.

Kontrol noktasında işlemleri yapılan tır şoförü Tolga Batmaz da sınır kapısında çalışan veteriner hekimlerin titizlikle çalıştığını ifade etti.

Getirdikleri ürünlerin analizlerinin yapıldığını aktaran Batmaz, “Yurt dışından gelen ürünler detaylı inceleme yapıldıktan sonra ülkemize giriş yapıyor. Burası da temiz ve düzenli, 24 saat çalışma var.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.