DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 28°C
Çar 25°C

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın şehir hastanelerinde uygulanmasına başlandı

Acil kullanım onayı verilen yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın ülke genelindeki şehir hastanelerinde uygulanmasına başlandı.

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın şehir hastanelerinde uygulanmasına başlandı
30.12.2021
A+
A-

Acil kullanım onayı verilen yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın ülke genelindeki şehir hastanelerinde uygulanmasına başlandı.

Ankara

Yaygın kullanımına başlanan TURKOVAC aşısı, Ankara Şehir Hastanesinin Genel Hastane bölümünde de uygulanıyor.

Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaşın aşı yaptırmak için sıraya girdiği hastanenin 10 aşı odasında TURKOVAC yapılıyor. Yaşanan yoğunluğa göre aşı odası sayısının artırılabileceği belirtiliyor.

TURKOVAC aşısı yapılan Gazi Koç, iki doz BioNTech aşısı yaptırdığını, hatırlatma dozu için de TURKOVAC’ı beklediğini belirtti. Koç, “Dün Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca da TURKOVAC aşısı yaptırdı. Ben de Türk hocalarımıza güvenerek yerli aşıyı tercih ettim.” ifadesini kullandı.

Daha önce üç doz Sinovac aşısı yaptırdığını ifade eden Fatih Topaloğlu ise “Hatırlatma dozu olarak yerli aşımız TURKOVAC’ı bekledim ve aşımı oldum. Herkese aşı olmasını tavsiye ederim.” diye konuştu.

İstanbul

Acil kullanım onayı alan ve Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim tesisinde üretilmeye başlanan yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın İstanbul’a ilk sevkiyatının dün yapılmasının ardından, şehir hastanelerine dağıtımı gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün yaptığı açıklamada, TURKOVAC’ın bugünden itibaren şehir hastanelerinde uygulanacağını bildirmişti.

Bu kapsamda, randevu aldıkları Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sabahın erken saatlerinde gelen vatandaşlar, aşı polikliniğinin önünde sıra oluşturdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.