DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Beşiktaş en çok zorlandığı rakibi Başakşehir karşısında

Süper Lig’in 30. haftasında yarın Medipol Başakşehir’e konuk olacak siyah-beyazlı takım, rakibiyle oynadığı 27 resmi maçın 6’sını kazanabildi.

Beşiktaş en çok zorlandığı rakibi Başakşehir karşısında
11.03.2021
A+
A-

Süper Lig’in 30. haftasında yarın Medipol Başakşehir’e konuk olacak siyah-beyazlı takım, rakibiyle oynadığı 27 resmi maçın 6’sını kazanabildi.

İstanbul

Beşiktaş, Süper Lig’in 30. hafta açılış maçında yarın Medipol Başakşehir’e konuk olacak.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Ligin 29. haftasında Gaziantep’i 2-1 mağlup eden Beşiktaş, maç eksiğine rağmen 60 puanla en yakın rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 2 puan önünde lider durumda.

Bu sezon sıkıntılı bir süreç geçiren son şampiyon Medipol Başakşehir ise 29 puanla sıralamanın 16’ncı basamağında bulunuyor.

Beşiktaş, sezonun ilk yarısında Vodafone Park’ta ağırladığı Medipol Başakşehir’i 3-2 yenmişti.

Son 5 maçını kazandı

Beşiktaş, ligde oynadığı son 5 maçını galibiyetle tamamladı.

Siyah-beyazlı ekip, 23. hafta maçında Fraport TAV Antalyaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıktan sonra, İttifak Holding Konyaspor (1-0), Gençlerbirliği (3-0), Yukatel Denizlispor (3-0), Yeni Malatyaspor (1-0) ve Gaziantep (2-1) karşılaşmalarını kazanmayı başardı.

4 futbolcu sarı kart ceza sınırında

Beşiktaş’ta yarın oynanacak müsabaka öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Üçer sarı kartı bulunan Necip Uysal, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Josef de Souza, yarınki mücadelede sarı kart görmeleri halinde 31. haftada oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.

Gökhan Töre ve Cenk Tosun yok

Siyah-beyazlı ekipte Gökhan Töre, Medipol Başakşehir karşılaşmasında forma giyemeyecek. Adalesinde gerilme olduğu tespit edilen oyuncu, yarın takımını eksik bırakacak.

Devre arasında kiralık olarak kadroya katılan Cenk Tosun da yarınki maçta oynamayacak. Sakatlığını atlatan ve salı gününden itibaren takımdan ayrı çalışan Cenk’in henüz hazır olmadığı öğrenildi.

Beşiktaş’ın en çok zorlandığı rakip

Siyah-beyazlı futbol takımı, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan rakibiyle yaptığı 27 resmi maçtan sadece 6’sını kazanabildi.

İki ekip arasında 25’i Süper Lig, 2’si de Türkiye Kupası’nda olmak üzere geride kalan 27 resmi maçtan 8’inde Medipol Başakşehir, rakibine üstünlük kurdu. Taraflar arasındaki 13 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Bu sezon iki ekip arasında Vodafone Park’ta oynanan maçta Beşiktaş, Medipol Başakşehir’i 3-2 yendi.

Rekabette Beşiktaş 31, Medipol Başakşehir ise 33 gol attı.

Lig maçları

İki ekip Süper Lig’de 25 kez karşılaşırken, Medipol Başakşehir 7, Beşiktaş 6 galibiyet aldı. Taraflar arasındaki 12 maçta da beraberlik bozulamadı.

Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 29 golüne, turuncu-lacivertli ekip 30 golle yanıt verdi.

Son 10 maçta 3 galibiyet

Beşiktaş, rakibiyle yaptığı son 10 maçta sadece 3 galibiyet alabildi.

Rakibi karşısında 3 karşılaşmayı beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlı ekip, söz konusu karşılaşmalarda 4 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Söz konusu karşılaşmalarda Beşiktaş 11 gol atarken, Medipol Başakşehir 12 kez fileleri havalandırdı.

Deplasmanda bir kez kazanabildi

Beşiktaş, Medipol Başakşehir ile rakip sahada yaptığı 13 resmi maçtan sadece 1’inde galibiyete ulaşabildi.

İki takım Medipol Başakşehir’in ev sahipliğinde, 7’si Atatürk Olimpiyat, 6’sı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda olmak üzere 13 kez karşı karşıya geldi. 12’i Süper Lig, biri Türkiye Kupası’nda olmak üzere bu maçlardan 7’sini Medipol Başakşehir, 1’ini Beşiktaş kazandı, 5 müsabaka da eşitlikle sonuçlandı.

Siyah-beyazlılar, rakibi karşısında deplasmandaki tek galibiyetini Süper Lig’de 2014-2015 sezonunda aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 9 Kasım 2014 tarihindeki karşılaşmayı kırmızı kartlar nedeniyle 9 kişi tamamlayan Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Rekabette sahasındaki son 4 randevuyu kazanan Medipol Başakşehir, ev sahibi olduğu maçlarda toplam 19 gol attı, kalesinde 12 gol gördü.

Beşiktaş, deplasmanda oynadığı 13 maçın tamamında gol yerken, 4’ünde gol yollarında suskun kaldı.

Kupada 2 maç

İki takım Ziraat Türkiye Kupası’nda da 2 kez karşı karşıya geldi.

2009-2010 sezonundaki kupa eşleşmesi 1-0 Medipol Başakşehir’in üstünlüğüyle tamamlandı.

Beşiktaş ve Medipol Başakşehir, 2010-2011 sezonunda ise Türkiye Kupası finalinde bir kez daha karşılaştı. Normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 berabere tamamlanan karşılaşmada rakibine penaltılarda 4-3 üstünlük kuran siyah-beyazlı takım, kupanın sahibi olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.