DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2.435,74
BIST 9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Açık
Ankara
22°C
Açık
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 21°C

Ticaret Bakanlığı firmaların yurt dışına açılabilmeleri için eğitimlerini sürdürüyor

Bakanlık, sağladığı desteklerin yanı sıra temel dış ticaret işlemleri, ihracatta sağlanan devlet destekleri ve potansiyel ihraç pazarları hakkında ülke genelinde organize ettiği Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri’ni devam ettiriyor.

Ticaret Bakanlığı firmaların yurt dışına açılabilmeleri için eğitimlerini sürdürüyor
17.09.2020
A+
A-

Bakanlık, sağladığı desteklerin yanı sıra temel dış ticaret işlemleri, ihracatta sağlanan devlet destekleri ve potansiyel ihraç pazarları hakkında ülke genelinde organize ettiği Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri’ni devam ettiriyor.

Ankara

Ticaret Bakanlığı, temel dış ticaret işlemleri, ihracatta sağlanan devlet destekleri ve potansiyel ihraç pazarları hakkında firmaları bilgilendirme amacıyla yurt genelinde düzenlediği Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri‘ne uzaktan eğitimle devam ediyor.

AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, bu yıl mart ayına kadar yüz yüze yerinde düzenlenen semirlerler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde online sürdürülüyor.

Bakanlıkça, 2019 yılında 77 ilde, iş birliği yapılan 14 kuruluşla 94 Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenlenerek 3 bin 850 kişinin katılımı sağlanmıştı.

Bu yılın ocak-mart döneminde 6 ilde, iş birliği yapılan 4 kuruluşla 10 Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenlendi, 483 kişiye dış ticaretin incelikleri ve Bakanlık destekleri anlatıldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında haziran ve temmuz aylarında 24 ile yönelik 8 Uzaktan Eğitim Uygulaması gerçekleştirilirken bu organizasyonlara 713 kişi aktif olarak katıldı.

Ege Bölgesi’ndeki iş insanları için düzenlenecek

Bakanlık, Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerleri’ne 21-24 Eylül tarihlerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi koordinasyonunda, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Genel Sekreterliğinin uzaktan eğitim organizasyonuyla Afyonkarahisar, Dinar-Afyonkarahisar, Manisa, Alaşehir-Manisa, Salihli-Manisa, İzmir, Tire-İzmir, Bergama-İzmir, Aydın, Kuşadası-Aydın, Nazilli-Aydın, Muğla, Fethiye-Muğla, Bodrum-Muğla ve Marmaris-Muğla’da yerleşik iş çevrelerine yönelik olarak devam edecek.

Seminerler, “İhracatta Uygulanan Destek Programları”, “Döviz Kazandırıcı Hizmetler ve Gümrük Uygulamaları”, “Ticarette Teknik Engeller ve Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları”, “Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları ve E-Ticaret / E-İhracat Uygulamaları” konularını kapsıyor.

Seminerler, farklı illere yönelik olarak yıl sonuna kadar sürdürülecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.