DOLAR 28,9141
EURO 31,8310
ALTIN 1.897,55
BIST 8.093,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
13°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 15°C
Cts 14°C
Paz 14°C

Niğde’deki depremde 17’si ağır, 126’sı hafif 143 ev hasar gördü

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor’da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, 17’si ağır, 126’sı hafif toplam 143 evin hasarlı olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

Niğde’deki depremde 17’si ağır, 126’sı hafif 143 ev hasar gördü
21.09.2020
A+
A-

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor’da meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, 17’si ağır, 126’sı hafif toplam 143 evin hasarlı olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.

Niğde

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor ilçesindeki 5,1 büyüklüğündeki depremde 17’si ağır olmak üzere 143 evin hasar gördüğünü tespit ettiklerini açıkladı.

Obruk köyünde depremden etkilenen evler ve kurulan çadır alanında incelemelerde bulunan Şimşek, yaptığı açıklamada, depremin ardından bütün ekiplerin köye intikal ettirildiğini, AFAD öncülüğünde çalışmaların başladığını kaydetti.

Depremden etkilenen vatandaşlar için Türk Kızılayın çadır dağıttığını ve ikramlarda bulunduğunu hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti:

“Bir taraftan da hasar tespit ekiplerimiz evlerdeki hasar durumunu inceledi. Tabii gün ağarınca tablo daha da netleşti. Çok şükür dün de belirttiğim gibi herhangi bir can kaybımız, yaralımız yok ancak evlerimizde hasarlar var. Yapılan inceleme sonucunda 17’si ağır, 126’sı hafif toplam 143 evin hasarlı olduğunu tespit ettik. En kısa sürede de vatandaşların mağduriyetlerini gidermiş olacağız.”

Vali Şimşek, devletin her zaman olduğu gibi bugün de vatandaşların yanında yaraları sardığını vurgulayarak, depremzedelere geçmiş olsun diledi.Daha sonra Şimşek ve beraberindekiler, deprem çadırlarını gezip vatandaşların talebini dinledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.